Kleine bonte specht / Dryobates minor

De kleine bonte specht is een vogel die tot de familie spechten behoort. Het is een standvogel in een groot deel van Europa en Aziƫ, waar hij voornamelijk in gematigde en boreale bossen leeft. De kleine bonte specht voedt zich keverlarven, bladluizen en andere kleine ongewervelde dieren.